Desktop

Tablet

Zoeken

ASV`33 wint derby tegen MVC en pakt periodetitel

ASV’33 won de derby tegen MVC uit De Mortel met 3-1 en pakt zo de eerste periodetitel. De inhaalwedstrijd moest gewonnen worden door de roodwitten uit Aarle-Rixtel om de eerste periode en daarmee het play-offticket te bemachtigen. ASV’33 neemt door de overwinning ook de koppositie over in de Vierde Klasse. MVC staat op de elfde plek en vecht tegen degradatie. MVC begon heel opportunistisch aan het duel en nam in de achtste minuut de leiding op een spekglad veld waar verzorgd voetbal onmogelijk was.

Uit een vrije trap die genomen werd door Dirk Figee verraste Rik Verbakel de doelman van ASV door het leer met een achterwaartse kopbal binnen te werken. Na deze openingstreffer bleef MVC loeren op een counter en probeerde het met lange ballen Thijs van Mierlo in stelling te brengen. De stugge verdediging van ASV bleek echter een sta in de weg. De thuisploeg nam vervolgens het initiatief en bouwde aanval na aanval op richting het MVC-doel. De Mortelse defensie en keeper Jop van der Spek wisten met kunst en vliegwerk de tegenstander van het scoren af te houden. De 1-1 viel uiteindelijk toch in de veertigste minuut. Een uitgespeelde aanval van ASV’33 werd afgerond door Tim Verbakel. Na de thee domineerde ASV en speelde het spel zich meestal af op de helft van de tegenstander. ASV had een vrije trap nodig om de leiding te pakken in dit duel. Bart Vermeulen mocht vanaf twintig meter van het MVC doel aanleggen en verraste Van der Spek. In de slotfase van een sportieve wedstrijd was het de thuisploeg die de voorsprong uitbreidde. Jeffrey Ket bepaalde de eindstand op 3-1 waardoor de periodetitel werd binnen gehaald door ASV`33.

Andere uitslagen van voetbalteams uit Gemert-Bakel, Laarbeek en Boekel.