Desktop

Tablet

Zoek

Gemert draagt overwinning op aan overleden erevoorzitter (VIDEO)

VV Gemert heeft voor eigen publiek een 2-1 zege geboekt op UNA. Het was lang geleden dat de zwartwitten de formatie van de tegenstander uit de Zeelster de baas waren, maar zondag was na negentig enerverende minuten de stand in het voordeel van VV Gemert. Voorzitter Carlo Hazenveld droeg de overwinning na afloop van het duel op aan de overleden erevoorzitter Harry Bressers. De voorzitter van VV Gemert van 1975 tot 2000 stierf vorige week zondag 11 februari op 84-jarige leeftijd. Voorafgaand aan het duel werd de clubman herdacht met een minuut stilte. Het Gemertse elftal speelde met rouwbanden.

Erwin van den Broek en Kees Brugmans waren geschorst. Fabrizio Deben was door omstandigheden afwezig. Gemert en UNA gebruikten de beginfase om af te tasten. UNA had vooral de bal maar het gevaar kwam met name van Gemertse zijde. In de vijfde minuut was het al raak. Job Michels meldde zich voor het eerst gevaarlijk op de rechterflank en legde zijn voorzet panklaar voor de instormende Eon Herman. Tegen zijn oude club maakte ‘Jontje’ de openingstreffer: 1-0.
Daarna probeerde UNA voetballend het verschil te maken. Op één enkel moment na werd het niet gevaarlijk. Gemert probeerde de ruimte in de omschakeling te benutten en was daarmee zeker zo dreigend. In de 24e minuut viel de 2-0, toen Job Michels –één van de kleinsten van het veld- met zijn hoofd scoorde. De rappe vleugelspeler was zelf ook verbaasd dat de bal bij de tweede paal binnenviel.

In de laatste fase van de eerste helft verdampte de voetballende dominantie van UNA en kreeg Gemert kans om op slag van rust de genadeslag toe te dienen. Een schot van Ralf Kemper werd alleen geblokt, een kopbal van Brent Achten ging net naast en een inzet van Eon Herman werd gepareerd in de korte hoek. Zo mocht UNA niet klagen met een 2-0 ruststand. De Gemertse defensie werd snel in de tweede helft wakker geschud door een venijnig schot van UNA-aanvaller Noah Nguyen op de paal. In de 55e minuut kwam de aansluitingstreffer wel op het bord. Alex Smeins mocht geheel vrij afdrukken en schoot tegendraads binnen: 2-1. UNA ging in het restant van de wedstrijd driftig op zoek naar de gelijkmaker. Keeper Stefan Tielemans bood redding op een aantal gevaarlijke mogelijkheden. In de counter greep Gemert niet de mogelijkheden aan om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Gemert mocht uiteindelijk drie zwaarbevochten punten bijschrijven. De ploeg van Reinald Boeren boekt zo zijn derde achtereenvolgende overwinning. Gemert springt over UNA heen naar de vijfde plaats op de ranglijst en maakt zich nu op voor het uitduel met nummer vier Sportlust’46 in Woerden.
Andere uitslagen van voetbalteams uit Gemert-Bakel, Laarbeek en Boekel.