Desktop

Tablet

Zoek

Boekel Sport lijdt eerste puntverlies van dit seizoen tegen Avanti’31

Boekel Sport heeft zondagmiddag 21 januari met 2–2 gelijkgespeeld in eigen huis tegen Avanti’31. Boekel Sport had tot dusver al zijn tien competitiewedstrijden gewonnen en slechts zes tegendoelpunten geïncasseerd. Er ging zondagmiddag in de 2e Klasse E overigens maar één wedstrijd door. De ongenaakbare koploper van de 2de klasse E gleed dus uit over de bananenschil uit Schijndel. Boekel Sport staat nog negen punten voor op de nummer twee Handel.

Het eerste kwartier van de wedstrijd op kunstgras was duidelijk voor Boekel Sport. Tim Schuijers maakte in de negende minuut de openingstreffer. Een snelle aanval over de rechtervleugel bracht de bal voor het doel bij Schuijers. Die hoefde niet veel meer te doen dan zijn voet er tegenaan te zetten. Een redding van Avanti-doelman Lars van de Graaf voorkwam vervolgens een grotere achterstand. Na dit hachelijke eerste kwartier groeide Avanti’31 in de wedstrijd. De stand bleef vóór rust in het voordeel van de thuisploeg.

Na de rust was het eerst weer Boekel Sport dat zich een paar keer gevaarlijk liet zien. Twee schoten gingen net over en een kopbal ging naast het doel. Avanti’31 scoorde desondanks in de 56e minuut de 1-1 via Luc van den Hurk. Avanti nam in de 64e minuut brutaal de leiding via een strafschop na een handsbal. Roel Kappen scoorde de 1-2. Arne Bouwmans bracht Boekel Sport snel gelijk in de 67e minuut uit een corner. De wedstrijd golfde daarna op en neer, maar gescoord werd er niet meer.