Search

Nu Live: Zondagmiddag café

Elektronicazaak blijft dicht op Black Friday

Elektronicazaak blijft dicht op Black Friday

De elektronicazaak van Gijs de Bruijn uit Boekel blijft bewust dicht op Black Friday. De eerste reclames over hoge kortingen en aanbiedingen zijn inmiddels alweer te horen en te zien. Black Friday gaat dit jaar voorbij aan Electro World in Boekel. Volgens eigenaar Gijs de Bruijn is de uit Amerika overgewaaide dag veranderd in de loop der jaren. “Vroeger was het op één dag. Dat was altijd gezellig. Met z’n allen legden we de blauwe loper uit en zetten we de producten klaar. Nu is het helaas verspreid, niet meer alleen op vrijdag, maar een volledige maand. Dat vinden wij niet leuk meer.”

Paul Hendriks werkt al 23 jaar in de zaak en merkt dat er meer druk op het personeel komt te liggen. “Het is rennen, rennen, rennen. Een bon klaar maken, spullen meegeven aan de klant. Nu zijn we producten aan het weggeven zonder daarbij service te geven. Het gaat eigenlijk alleen nog maar om de prijs.”

Overconsumptie

Het verleiden tot aantrekkelijke aankopen heeft nog een gevolg. “Mensen worden gek gemaakt om koopjes te doen. Dat leidt tot overconsumptie. Daar zijn wij op tegen”, aldus Hendriks. “We hopen klanten, leveranciers en andere winkels in onze handel bewuster te maken”, vult De Bruijn aan.
De winkel is dus dicht op 24 november. Voor het personeel belooft het een leuke dag te worden. Zij gaan er met z’n allen op uit.

Bron: Wilco Zonneveld DTV