Zoek

Gemeente Bernheze en BSOB sluiten aan bij Inkoopbureau

Gemeente Bernheze en BSOB sluiten aan bij Inkoopbureau

Deze week verwelkomt inkoopbureau Bizob twee nieuwe deelnemers. De gemeente Bernheze en de Belastingsamenwerking Oost-Brabant ondertekenden deze week de aansluitovereenkomst met het inkoopbureau. Beide organisaties zetten hiermee een stap om de inkoopfunctie professioneler te maken en de voordelen te gebruiken van regionale samenwerking. Volgens de bestuursvoorzitter van Bizob, Frank van de Meijden, is groei geen doel op zich, kennis delen en kwaliteit leveren wel.

De gemeente Bernheze is een gemeente met ruim dertigduizend inwoners in Noordoost-Brabant. Eind 2022 is de samenwerking tussen de gemeente en Bizob gestart op basis van een dienstverleningsovereenkomst. Na een positieve evaluatie van de ‘proefperiode’ heeft de gemeente na de zomer van dit jaar besloten om door te gaan met de samenwerking en aan te sluiten als deelnemer bij de stichting. Via de samenwerking kan de gemeente Bernheze als ‘minder grote’ gemeente toch beschikken over inkoop- en contractmanagementexpertise op de verschillende vakgebieden. Ook de samenwerking met organisaties die een soortgelijke inkoopbehoefte hebben wordt door Bizob structureel ondersteund.

De Belastingsamenwerking Oost-Brabant is een gemeenschappelijk regeling van negen gemeenten en een waterschap. De BSOB, gevestigd in Oss, voert de belastingtaak uit voor haar deelnemers. Door de samenwerking met Bizob heeft de BSOB niet alleen de beschikbaarheid van de voor haar benodigde vakkennis op inkoop- en aanbestedingsgebied zeker gesteld, maar verstevigd zij ook de samenwerking binnen de regio waar zij op het gebied van de belastingtaak zelf de vruchten van plukt.