Desktop

Tablet

Zoek

Gemeente Gemert-Bakel zet stap in verkoop van golfbaan

Gemeente Gemert-Bakel zet stap in verkoop van golfbaan

Burgemeester en wethouders van Gemert-Bakel willen nieuwe financiële afspraken over de golfbaan Stippelberg maken. Het college stelt de gemeenteraad voor om dat via een gunstigere regeling via de beheerstichting te doen.
Gemert-Bakel heeft tot nu toe al een bedrag van 13 miljoen euro in de golfbaan geïnvesteerd. De vijftien jaar geleden aangelegde golfbaan bij Milheeze dreigde ondanks die investering toch kopje onder te gaan vanwege allerlei zware financiële lasten uit het verleden. De nieuwe afspraken moeten er nu voor zorgen dat het eigen vermogen van de golfbaan weer wat op peil komt.

Het is volgens Gemert-Bakel een belangrijke stap om zo de 27-holes golfbaan in de toekomst te kunnen verkopen.

‘Stijgende lijn’
Volgens wethouder Martien Bankers is de stijgende lijn ingezet. ,,De golfbaan is er de laatste jaren al in geslaagd negatieve financiële resultaten om te buigen naar positievere cijfers. Na het opbouwen van een goede naamsbekendheid van de golfbaan is het aanpassen van de financiële constructie dus de logische vervolgstap. Een goed uitgangspunt voor de verkoop van de golfbaan op langere termijn”, laat hij weten.

Scenario’s
Het college laat de raad weten een voorkeur te hebben voor vaste erfpacht waarbij de golfbaan een vaste rente betaalt. Daardoor stijgen de lasten weliswaar naar 114 duizend euro per jaar. Daar staat tegenover dat de golfbaan dan jaarlijks € 70.000 minder hoeft af te lossen.

De Stippelberg is een golfbaan met inmiddels landelijke bekendheid. De afspraken die aan de raad voor worden gelegd geven de golfbaan meer financiële zekerheid op lange termijn. Op deze manier kan de golfbaan volgens de gemeente de positieve lijn doorzetten en de kwaliteit van de baan ook in de toekomst garanderen.
Met het voorstel nemen de gemeente en golfbaan beiden hun verantwoordelijkheid voor het op een positieve manier voortzetten van de golfbaan, zodat die in de toekomst verkocht kan worden.