Desktop

Tablet

Zoek

Gemeente wil Sparta’25 helpen met financieren kunstgrasveld

Gemeente wil Sparta’25 helpen met financieren kunstgrasveld

De gemeente Laarbeek wil Sparta’25 helpen met het financieren van een nieuw kunstgrasveld. Dit is volgens voorzitter Erwin Gramser nodig vanwege capaciteitsproblemen. ,,Voor het aantal leden en elftallen hebben we te weinig trainingsvelden.” 

Omdat de voetbalclub de grond huurt van de gemeente, zijn zij verantwoordelijk voor de uitbreiding van de capaciteit. Dit willen ze doen met een extra natuurgrasveld óf de waarde daarvan als bijdrage voor een kunstgrasveld. Dat komt neer op ongeveer 295.000 euro.

Voorkeur voor kunstgrasveld
De voorkeur van de club gaat absoluut uit naar een kunstgrasveld. ,,Dat heeft zoveel extra voordelen”, vertelt Gramser. ,,Met droogte en stortbuien moeten we vaak trainingen afgelasten. Met een kunstgrasveld zijn we veel flexibeler en kunnen we trainingen bijna altijd door laten gaan.”

Drie ton bijleggen
Sparta’25 zou zelf nog zo’n drie ton bij moeten leggen voor een kunstgrasveld, aldus de voorzitter. Na tien en twintig jaar zou de toplaag moeten worden vervangen, wat volgens hem ook weer zo’n twee ton kost. Ook daaraan zal de gemeente bijdragen. Na dertig jaar is het kunstgrasveld aan het einde van zijn levensduur.

De club pleit al langer voor extra ruimte en zal binnenkort besluiten of hij akkoord gaat met het voorstel van de gemeente. Gramser: ,,Ondanks dat de gemeente veel bijdraagt, moet Sparta’25 zelf ook veel betalen. Dat moet ik aan de leden verantwoorden.”