Desktop

Tablet

Zoek

Gemert-Bakel en Boekel gaan strijd aan tegen laaggeletterdheid

Gemert-Bakel en Boekel gaan strijd aan tegen laaggeletterdheid

Het komt nog steeds vaak voor in onze samenleving: laaggeletterdheid. Volgens de gemeente Gemert-Bakel heeft 17% van de inwoners moeite met basisvaardigheden zoals schrijven, rekenen en/of digitale vaardigheden. Het Taalhuis komt daarom op 13, 16 en 20 november met de gratis workshop ‘Herkennen en doorverwijzen bij laaggeletterdheid’ naar Gemert en Boekel om het probleem onder de aandacht te brengen.

Tijdens de cursus krijgen deelnemers uitgelegd hoe moeilijk het kan zijn wanneer je niet of nauwelijks de basisvaardigheden beheerst. De nadruk van de workshop ligt voornamelijk op het helpen van mensen die te maken hebben met laaggeletterdheid. Zo wordt er verteld wat je kunt doen om het onderwerp bespreekbaar te maken en hoe je iemand doorverwijst naar passende ondersteuning. Bovendien is er een zogenoemd ontsnappingsspel. Daarbij ervaar je zelf hoe het is om moeilijk mee te komen in de maatschappij als je laaggeletterd bent. Met het spel hoopt het Taalhuis het gesprek op gang te brengen.

De workshop wordt in november drie keer gegeven. Op maandag 13 november van 10.00 uur en op maandag 20 november vanaf 19.30 is de workshop te volgen bij gemeenschapshuis De Eendracht in Gemert. Op donderdag 16 november vanaf 14.00 uur is de workshop bij Nia Domo in Boekel.

(Foto: Pixabay.com)