Zoek

Giovanni Wouters nieuwe secretaris-directeur Metropoolregio Eindhoven

Giovanni Wouters nieuwe secretaris-directeur Metropoolregio Eindhoven

Gemeentesecretaris Giovanni Wouters van Gemert-Bakel wordt de nieuwe secretaris-directeur van de MRE oftewel de Metropoolregio Eindhoven. Hij begint op 1 maart met zijn nieuwe werkzaamheden. Hij was drie jaar gemeentesecretaris in Gemert-Bakel. Daarvoor onder andere loco-secretaris in Helmond en Horst aan de Maas. Wouters neemt 22 jaar aan overheidservaring mee. “De regio is stevig in ontwikkeling. De opgaven op het gebied van wonen, werken, mobiliteit en leefbaarheid, zowel in het stedelijk als landelijk gebied zijn groot. Fantastisch om hieraan mee te mogen werken”, aldus Wouters.

Metropoolregio Eindhoven is het netwerk waar 21 regiogemeenten samenwerken aan strategische gemeentegrensoverschrijdende opgaven. Deze opgaven staan beschreven in het
Samenwerkingsakkoord 2023-2026 “In goede banen”. Dit samenwerkingsakkoord is duidelijk anders dan het voorgaande. Jeroen Dijsselbloem, voorzitter van het Dagelijks Bestuur: “Met de benoeming van Giovanni Wouters hebben we een secretaris-directeur die de MRE op de nieuwe strategisch koers kan houden, actief de partijen kan verbinden en op resultaten kan sturen. We zien uit naar de samenwerking met hem”. De ambitie van de MRE is een sterke regio met behoud van het kenmerkende innovatieve Brainportprofiel en een stabiele sociale basis en vitale leefomgeving voor al onze inwoners. Dit is vertaald naar vijf programma’s: ruimte en wonen, mobiliteit, economie, energietransitie en landelijk gebied.