Desktop

Tablet

Zoek

Verdachten van het gooien van vuurwerkbom in Beek en Donk opgepakt

Verdachten van het gooien van vuurwerkbom in Beek en Donk opgepakt

De politie heeft twee mannen aangehouden die ervan verdacht worden dat ze een vuurwerkbom uit de auto hebben gegooid. Het incident gebeurde in de nacht van 6 op 7 december in de Kapelstraat in Beek en Donk. Volgens burgemeester Frank van der Meijden van de gemeente Laarbeek ‘verdient de samenwerking tussen de buurt, politie en het veiligheidsteam van de gemeente een compliment. ,,We treden op tegen dit soort praktijken en stellen alles in het werk om verdachten op te sporen”, aldus de burgemeester in een verklaring namens de gemeente. .

,,Een dergelijke domme actie creëert maatschappelijke onrust in een toch al verkeerstechnisch kwetsbare buurt. Ik blijf oproepen om zaken te melden; dan kunnen we adequaat optreden.”

Zwaar illegaal vuurwerk
Bij een huiszoeking bij een van de twee verdachten is zwaar illegaal vuurwerk gevonden en in beslag genomen. Beide mannen krijgen twee uitnodigingen. Een uitnodiging om tekst en uitleg te geven bij de politie en een extra uitnodiging voor een kop koffie met de burgemeester voor een goed gesprek. “Laat dit een signaal zijn naar diegenen die zich permitteren om in de Kapelstraat provocerend gedrag te vertonen,” aldus burgemeester Frank van der Meijden.

Overlast melden
Handhavers van de gemeente, politie en beveiligers zijn actief in Laarbeek om vuurwerkoverlast tegen te gaan. Als u overlast ervaart, meld het dan via vuurwerkoverlast@laarbeek.nl.