Desktop

Tablet

Zoek

Gratis boek voor eenmalige ‘Leesclub’ in de bieb van Gemert

Gratis boek voor eenmalige ‘Leesclub’ in de bieb van Gemert

GEMERT – Mensen die lezen leuk vinden, kunnen op 1 november tussen 19.00 uur en 20.00 uur gratis het boek ‘Sonny Boy’ van schrijfster Annejet van der Zijl in de bieb van Gemert halen. De bedoeling is om in het kader van de actie ‘Heel Nederland Leest’ het boek in november te lezen en er dan op 29 november in een soort van eenmalige leesclub in de bibliotheek van Gemert samen over te praten. ,,Voor de lol. Omdat we lezen zo leuk vinden. Ook omdat we hopen dat boekenliefhebbers met elkaar in gesprek gaan over leesplezier en een boek”, aldus de organisatoren van bibliotheek De Lage Beemden

Het boek Sonny Boy gaat over een misschien wel onmogelijke liefde: Het verhaal: “Hij is zwart, zij blank. Hij is nog geen twintig, zij al bijna veertig. Hij is student uit het verre Suriname, zij een oer-Hollandse moeder van vier kinderen. In de herfst van 1928 ontmoeten ze elkaar, Waldemar Nods en Rika van der Lans. Kort daarop blijkt dat Rika zwanger is van haar zwarte kostganger. De prijs die dit schandaal eist, is hoog: Rika moet afstand doen van haar kinderen, Waldemar van zijn geliefde vaderland. Toch weten ze midden in de crisistijd een bestaan op te bouwen, samen met zoon Waldy of te wel Sonny Boy.”

Leesclub
Tijdens de ‘Leesclub’ op 29 november wordt het boek tussen 19.30 uur en 21.00 uur besproken. Verder wordt er geboomd over leesplezier. Iedereen is welkom. De organisatie vindt het belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij het spreken in een groep. Daarom biedt de bieb aan om van tevoren discussiepunten op te sturen. Deelnemers hoeven geen lid te zijn van de bibliotheek. Deelname is dus gratis.