Desktop

Tablet

Zoek

Handel wint overtuigend op D’n Eikenwal van Eendracht’30

VV Handel won overtuigend met 3-1 van Eendracht’30 op het eigen sportpark D’n Eikenwal. Daarmee trof Handel de derde ploeg op rij, die moet knokken tegen degradatie. De heenwedstrijd in de herfst werd overtuigend met 1-5 door de blauwhemden gewonnen. Ook in de thuiswedstrijd kon de ploeg uit Mook geen resultaat pakken tegen de nummer twee. Handel was de baas op het veld. In een kansarme eerste helft lukte het alleen niet om de Limburgse keeper aan het werk te zetten. Handel blafte wel, maar beet niet. Ook waren de blauwwitten slordig aan de bal.

Handel kwam daarentegen wel in de 33ste minuut op voorsprong. In eerste instantie wist de doelman van Eendracht een blauwwitte pegel nog te pareren, maar in tweede instantie had hij geen antwoord op het schot van Tim van Bree. Met de 1-0 op het scorebord gingen beide ploegen de rust in. De tweede helft van Handel was een stuk overtuigender. De ene na de andere hoopvolle aanval volgde elkaar in rap tempo op. De Limburgers kwamen er niet meer aan te pas en verdedigden met hand en tand. Het leidde tot een aantal hachelijke situaties voor het doel van de gasten. Centrale verdediger Geert van den Bosch wist op een lepe vrije trap van Thijs Fonken, het net nét niet te vinden. Door het uitblijven van de tweede treffer, bleef Handel kwetsbaar. In de 67ste minuut leidde een zeldzame Mookse uitval, gedragen door de straffe wind, zelfs voor blauwwitte bibbers. Uiteindelijk duurde de onzekerheid van Handel tot de 71ste minuut. Tim van Bree ontworstelde zich van zijn tegenstander en bracht vervolgens Teun Graat in stelling. Met twee formidabele reflexen wist de keeper zijn doel school te houden. Driemaal was scheepsrecht voor Graat. Amper vijf minuten later bewees Ties van Zon zijn klasse op links. Wederom vormde Teun Graat het eindstation. Met de 3-0 was de buit binnen. Met het hoofd al in de wolken en wellicht ook al in de kantine, kregen de blauwhemden in de extra tijd een onnodige tegentreffer te slikken. Met 3-1 gaat Handel de Pasen in. Het blijft zicht houden op de koppositie van Boekel Sport. Het gat bedraagt zes punten, Handel heeft nog een wedstrijd meer te spelen. Trainer Sander Janssen kijkt met vertrouwen uit naar het restant van het seizoen. “Ik stond relaxed langs de kant. De nacompetitie is zo goed als binnen.”

Onderschrift foto: Nino Croymans stormde op aan de linkerflank.