Desktop

Tablet

Zoek

VV Gemert geeft 3-0 voorsprong uit handen

In de 86e minuut was er nog geen vuiltje aan de lucht. VV Gemert was op weg naar de tweede achtereenvolgende zege tegen SV Meerssen. Maar in de laatste minuten gaven de zwartwitten de voorsprong weg. De 3-3 tegen Meerssen voelde als een snoeiharde nederlaag. Gemert-trainer Reinald Boeren kon zondag geen beroep doen op Eon Herman en Brent Achten vanwege schorsingen. De 19-jarige Max Crommentuijn begon voor de tweede achtereenvolgende week in de basis. Daan Hellings maakte zijn debuut in de hoofdmacht. Voor de middenvelder uit de eigen opleiding kon de dag niet meer stuk.

Het begin van twee kanten was zeldzaam onrustig. De gasten uit Zuid-Limburg startten beter. Na tien minuten tot een kwartier kwam Gemert langzaam beter in de wedstrijd. Het eerste en enige gevaarlijke moment van de thuisploeg voor rust was een schot van Noël van Gerven, dat maar net door de keeper uit de doelmond kon worden getikt. Het leek een wedstrijd te zijn waarbij de doelpunten duur zouden zijn. Niets bleek minder waar. In de 52e minuut kwam Gemert op voorsprong. Dylan van Diepen profiteerde op links van een fout van een Meerssen-verdediger en ging ervandoor. Zijn voorzet werd via een Limburgse been binnengegleden. Tien minuten later veerde de Gemertse aanhang opnieuw op. Een uitstekende actie van Noel van Gerven aan de rechterkant leidde de 2-0 in. De dieptepass werd op waarde geschat door Max Crommentuijn, hij schoof beheerst de tweede treffer binnen. Gemert kwam via Wout Barten zelfs op 3-0 in de 85e minuut. Een Gemertse zege leek een formaliteit. Een remontada van Meerssen stak daar een stokje voor. Binnen twee minuten scoorden de Limburgers de 3-2. Gemert ontbeerde de rust, de meedogenloosheid en vooral het vernuft om de wedstrijd te ‘killen’. De wet van Murphy werd voltooid. De blessuretijd was bijna ten einde toen in de Gemertse defensie zo’n beetje alles mis ging wat mis kon gaan. De 3-3 vormde het einde van een krankzinnige slotfase. De zwartwitten moeten zich snel over die tegenslag heen zetten, want zaterdagmiddag wacht de confrontatie in en tegen Barendrecht, de koploper en belangrijkste titelkandidaat in de derde divisie B. Foto: Frans Brzoskowski.