Desktop

Tablet

Zoek

Herstellen oevers visvijver Dribbelei in Gemert

Herstellen oevers visvijver Dribbelei in Gemert

De gemeente Gemert-Bakel is deze week gestart met het herstel van de oevers rondom visvijver Dribbelei aan de Bisonstraat in Gemert. De nieuwe oevers worden onder andere aangeplant met nieuwe waterplanten. Om de nieuwe planten voor de winter goed te laten wortelen moet het werk in deze periode worden uitgevoerd. Binnen dit project wordt ook de brug over de vijver vervangen. Dat gebeurt in twee fases. Het opruimen van de oude brug gebeurt nog voor de zomervakantie. Het plaatsen van de nieuwe brug kan, als gevolg van de levertijd, pas medio oktober gebeuren. In de tussentijd is er geen brug.

De werkzaamheden duren tot de zomervakantie. De laatste afrondende zaken, zoals het opknappen van het wandelpad rondom de vijver, gebeurt direct na de vakantie.

Als gevolg van de wind, de regen en het wisselen van de waterstand worden de oevers ieder jaar slechter. De gemeenteraad heeft in 2021 geld vrij gemaakt om een goede oplossing te bedenken en uit te voeren zodat er stevige oevers komen. Na een onderzoeksperiode en een voorbereiding is nu met de uitvoering gestart.