Desktop

Tablet

Zoek

Kind overleden na steekpartij in Boekel (update 18.00 uur)

Kind overleden na steekpartij in Boekel (update 18.00 uur)

In een woning aan de Dotterbloem in Boekel heeft woensdagmiddag een steekpartij plaatsgevonden. De massaal gealarmeerde hulpdiensten constateerden dat daarbij een jongetje is overleden. Een ander kind; een meisje, is  zwaar gewond geraakt. De gealarmeerde traumahelikopter is niet meer ingezet. De straat werd ruim afgezet om onderzoek door de politie mogelijk te maken. In een buurtapp gaat rond dat er een vrouw, mogelijk de moeder van de kinderen, gezocht wordt.  Het gaat volgens mensen in de omgeving om een Pools gezin dat niet zo lang geleden in het huis is gaan wonen. (Bron: 112nieuwsonline)

Drie buurtbewoners vertellen dat ze na de steekpartij een van de kinderen zwaargewond naar buiten gedragen zagen worden. Hoe oud de kinderen zijn is nog onduidelijk.
Omroep Brabant meldt op de website en op tv dat er een mogelijk verband zou zijn tussen de dodelijke steekpartij in Boekel en een ongeval met dodelijke afloop in Wilbertoord ongeveer tien kilometer verderop. Bij dat ongeluk tussen een vrachtwagen en een zwarte personenauto betrokken. Volgens buurtbewoners zou een soortgelijke auto normaal gesproken in Boekel staan. Die informatie komt overigens niet van de politie, maar dus van mensen uit de buurt. De politie kan of wil die informatie nu nog niet bevestigen. Volgens de politie ter plekke zou dat ook te maken hebben met een ander onderzoek naar een incident dat vandaag gebeurd is.