Desktop

Tablet

Zoek

Kletsnatte dodenherdenking Laarbeek

Kletsnatte dodenherdenking Laarbeek

Zaterdag 4 mei vond in Beek en Donk de dodenherdenking plaats. In het gemeentehuis vond een programma plaats met muziek van de Beek en Donkse Harmonie O&U en de uit Gemert afkomstige Firebrigade Pipes & Drums. Tevens werden er diverse gedichten voorgelezen door Sebas en Imke, beide jeugdgemeenteraadslid en door Sylvia van Turnhout, winnaar van de voorleeswedstrijd Laarbeek. Ook werden door Laurens strik, van de Veteranenvereniging Laarbeek, de namen voorgelezen van overleden slachtoffers ten gevolge van oorlogshandelingen vanaf WO II. Hierna volgde de toespraak van burgemeester De Boer.

 

Verder bracht Rudy Wagner van namens de Sinti het lied The impossible dream ten gehore.
Het binnengedeelte werd afgesloten met muziek van Harmonie O&U en de Firebrigade Pipes & Drums.
Hierna verplaatste het gezelschap en ondanks de ondanks de stromende regen in grote getalen opgekomen belangstellenden zich naar buiten voor het officiële gedeelte.Dit met medewerking van de leden van scouting Beek en Donk.
Het buitenprogramma was ivm de weersomstandigheden flink ingekort. Na het signaal Taptoe, geblazen door Jaap de Jong, volgden de gebruikelijke 2 minuten stilte. Hierna werd door het koperensemble van Harmonie O&U het Wilhelmus gespeeld.
Vervolgens de kranslegging door burgemeester de Boer, jeugd burgemeester Aimée van de Kerkhof en enkele leden van de jeugdgemeenteraad, gevold door kransleggingen door vertegenwoordigers van de diverse organisaties zoals de Eustachius parochie, Laarbeek Herdenkt en Viert en natuurlijk Amnesty International.
De herdenking werd afgesloten door de gebruikelijke bloemlegging door diverse organisaties en het publiek.