Desktop

Tablet

Zoeken

Kunstwerk op terrein Huize Padua onthuld

Kunstwerk op terrein Huize Padua onthuld

Op Levendig Landgoed Huize Padua heeft, op de sterfdag van patroonheilige Antonius van Padua, de onthulling plaatsgevonden van het eerste kunstwerk voor de kunstroute op het terrein. De onthulling werd door Henri Willems (wethouder van de gemeente Boekel) en Fred Pijls (voorzitter raad van bestuur bij GGZ Oost Brabant) gedaan in bijzijn van cliënten, naasten, medewerkers, de raad van toezicht en omwonenden van het terrein van GGZ Oost Brabant.

Het kunstwerk ‘Samen geworteld’ van kunstenaars Gery Bouw en Jori van Boxtel staat bij het verzamelgraf op het landgoed. De onthulling vond niet op een willekeurig moment plaats. Patroonheilige Antonius van Padua stierf op 13 juni in 1231. Deze datum heeft dus een speciale betekenis voor GGZ Oost Brabant. Het monument is méér dan een kunstwerk. Het is een eerbetoon aan alle mensen die op het landgoed gewoond en gewerkt hebben. Het markeert een plek om te herdenken, te rouwen en het biedt een ruimte voor reflectie en verbinding.
De bouwplannen op het Levendig Landgoed Huize Padua krijgen steeds concreter vorm. De bouw van de nieuwe kas is in volle gang. Ook voorbereidingen voor de nieuwe woongebouwen zijn al gestart. De komende jaren zal de kunstroute op het terrein worden verrijkt met diverse kunstwerken. Daarmee wordt het terrein van GGZ Oost Brabant nog meer uitnodigend voor wonen, werken, leren en ontmoetingen.