Desktop

Tablet

Zoeken

Meer kamers voor nieuw Hilton-hotel in Kasteel Gemert

Meer kamers voor nieuw Hilton-hotel in Kasteel Gemert

Het nieuwe Hilton hotel, dat in Kasteel Gemert moet komen, wordt groter dan verwacht. Er komen vijfentwintig suites bij de eerder beoogde vijftig kamers zoals in het oorspronkelijke plan. Hiermee krijgt het hotel dus een capaciteit van vijfenzeventig kamers. De originele plannen voor de bouw van koopappartementen in de Hoofdburcht komen hierdoor te vervallen. Het hotel hoopt halverwege 2025 de eerste gasten te ontvangen.

(Foto: impressie van het nieuwe hotel in het kasteel)

De extra hotelkamers zullen worden ingericht als suites. Dat zijn kamers die meer ruimte bieden door middel van een aparte woonkamer. Hiermee geeft de eigenaar van het kasteel, Bas van de Laar, gehoor aan de expliciete wens van het hoofdkantoor van de wereldwijde keten. Met de verandering wil het hotel inspelen op de vraag van het internationale zakenleven.

Van de Laar beweert dat omwonenden en belanghebbenden geen extra overlast zullen ervaren van de aanpassingen in de plannen. Volgens hem gaat het om een doorvertaling van het originele ontwerp voor de bouw van het hotel. De algemene ruimtes van het hotel en het omliggende park zijn straks voor iedereen toegankelijk. “Inwoners van Gemert zijn over zo’n achttien maanden als het hotel klaar is van harte welkom. Het is en blijft toch een beetje hun kasteel”, aldus de eigenaar van het kasteel.