Desktop

Tablet

Zoeken

Milheeze krijgt 32 nieuwbouwwoningen op de ‘Berken’ (VIDEO)

Milheeze krijgt 32 nieuwbouwwoningen op de ‘Berken’ (VIDEO)

Wethouder Hanneke Coppens van Gemert-Bakel zag maandag 17 juni dat aannemer Vissers Ploegmakers uit Oss gestart is met het bouwrijp maken van het woningbouwproject De Berken in Milheeze. 32 woningen worden hier gerealiseerd. Binnen het woningbouwproject worden diverse woningen gebouwd, van koop tot sociale
woningbouw. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor particulieren om zelf hun eigen woning te bouwen, ook binnen het concept Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Het project is vernoemd naar het historisch zandpad wat zich hier bevindt vertelde de wethouder.

Verslag: Mario van Dinther

Het projectgebied was vroeger een akker met grote hoogteverschillen, dat is te zien aan de kronkeling in de kavels en de zuidelijke weg. In de noordelijke punt komt een wadi te liggen, die niet alleen dient voor de woningen in het project, maar ook een waterberging zal worden voor Milheeze-Noord. De loting voor de 1e fase van het plangebied De Berken heeft plaatsgevonden in april van dit jaar waarbij 14 kavels zijn uitgeven voor tweekappers en vrijstaande woningen. Vissers Ploegmakers is maandag gestart met het verrichten van de grondwerkzaamheden zoals de grond afvlakken en het aanleggen van het riool. Daarna worden de aansluitingen voor de nutsvoorzieningen aangebracht, zoals de aansluitingen voor elektra, water en glasvezel. Na deze werkzaamheden kan de bouw van de woningen van start gaan.