Desktop

Tablet

Zoek

MVC verliest ondanks rentree clubicoon de derby tegen ASV’33

Rode lantaarndrager MVC nam het thuis in De Mortel op tegen ASV’33 in de derby. ASV strijdt nog mee om het kampioenschap. De gasten uit Aarle-Rixtel waren in de eerste helft de betere ploeg en kwamen vroeg op voorsprong. Een scrimmage voor het doel van MVC werd ongelukkig in eigen doel gewerkt. ASV creëerde daarna kans op kans maar was slordig in de afwerking. MVC probeerde vanuit lange ballen gevaarlijk te worden, dat leverde alleen weinig rendement op. In de tweede helft gooide MVC het over een andere boeg en bracht meer strijd in de wedstrijd. MVC drong de gasten terug op eigen helft.

De kansen om de 1-1 te scoren werden echter niet benut. MVC claimde in de zestigste minuut een strafschop toen Thijs van Mierlo alleen op het ASV-doel afging en werd afgestopt door doelman Martijn Verbakel. De arbiter oordeelde dat er niets onreglementair gebeurd was en gaf de vrije trap aan ASV. MVC bleef de aanval zoeken om de gelijkmaker te forceren en slaagde hier bijna in toen Pepijn Spoormakers passte naar Thijs van Mierlo. Van Mierlo faalde oog in oog met de keeper. Een positieve meevaller was dat Tommy Geene na een lange blessure mocht invallen in de laatste twintig minuten. De ervaren middenvelder is zowaar Mister MVC. Hij speelde maar liefst zijn 350ste wedstrijd bij zijn cluppie. ASV trok uiteindelijk de overwinning over de eindstreep toen Bram Bekkers aan alle illusies van MVC een einde maakte en de 0-2 scoorde. ASV blijft tweede staan en houdt nog uitzicht op het kampioenschap. MVC blijft hekkensluiter en heeft nog zeven wedstrijden om directe degradatie te voorkomen.