Desktop

Tablet

Zoek

Nieuw burgerpanel denkt mee over nieuwe burgemeester voor Laarbeek.

Nieuw burgerpanel denkt mee over nieuwe burgemeester voor Laarbeek.

Ongeveer 550 inwoners uit Laarbeek hebben zich gemeld voor een nieuw inwonerspanel in de gemeente. Het panel buigt zich in eerste instantie over de profielschets voor een nieuwe burgemeester in Laarbeek. Zoals bekend neemt de huidige burgemeester Frank van der Meijden op 6 februari in Lieshout afscheid. Hij begint later dit jaar in de gemeente Tiel. Iedere inwoner vanaf 16 jaar kan zich gratis aanmelden voor het vernieuwde ‘Inwonerspanel Laarbeek’. De mensen die meedoen, ontvangen zo’n drie keer per jaar een vragenlijst waarin over een actueel plaatselijk thema kan worden meegedacht.

In de eerste vragenlijst wordt onder meer gevraagd hoe de nieuwe burgemeester zijn of haar rol moet invullen. Verder worden er bijvoorbeeld vragen gesteld over de karaktereigenschappen van de nieuwe man of vrouw in combinatie met de gemeente Laarbeek. De antwoorden vanuit het inwonerspanel worden uiteindelijk meegenomen richting vertrouwenscommissie die een definitieve profielschets voor de nieuwe ‘eerste burger’ opstelt. De definitieve beslissing ligt in handen van de commissaris van de Koning Ina Adema in Noord-Brabant. Volgens Van der Meijden is ‘burgerparticipatie’ een groot goed. “Het inwonerspanel Laarbeek is hier het perfecte instrument voor”, zegt hij. De enquête ziet 25 januari het levenslicht. Voor de vragenlijst hoef je trouwens geen deel uit te maken van het nieuwe inwonerspanel. “Iedereen in de gemeente kan en mag meedenken over het nieuwe profiel”, aldus een woordvoerder namens de gemeente dinsdagmiddag.
De onderzoeksresultaten van het ‘Inwonerspanel Laarbeek’ komen later op de website: www.panelinwoners.nl/laarbeek. Op die site kun je je overigens ook aanmelden als deelnemer van het panel.
(Bij de foto: wie volgt hem straks op? bron: Kuppens Fotografie)