Desktop

Tablet

Zoeken

Bedrijfsverzamelgebouw in Lieshout is na grote brand niet meer te redden

Bedrijfsverzamelgebouw in Lieshout is na grote brand niet meer te redden

De brandweer is dinsdagavond 9 januari massaal uitgerukt vanwege een grote brand in een gebouw met meerdere bedrijven waaronder een filmstudio en het bedrijf Respo Repair of Technik aan de Stater op het industrieterrein in Lieshout. Ter plaatse bleek dat er een grote uitslaande brand was uitgebroken. Er zou volgens de eerste meldingen rond half negen  in de buurt van de brand een explosie zijn geweest. Daarbij zouden twee brandweerlieden met de schrik zijn vrijgekomen.

De brandweer heeft even na 20.30 uur snel opgeschaald naar een  ‘grote brand’.  Diverse brandweerkorpsen zijn inmiddels met meerdere hoogwerkers en andere voertuigen uit onder meer Beek en Donk en Helmond aanwezig. Voor zover nu bekend heeft het pand flinke schade opgelopen. Het zou inmiddels zelfs als verloren moeten worden beschouwd. De brandweer probeert nu voornamelijk de andere panden in de buurt van het verwoeste pand te beschermen.

Volgens de laatste berichten is er niemand gewond geraakt.  De weg is tijdelijk afgesloten om zo het blussen met behulp van grote brandweerwagens makkelijker te maken. Hoe de brand is ontstaan is nu nog niet bekend.