Desktop

Tablet

Zoek

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Michiel van Veen

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Michiel van Veen

Met een versnelde speech, gemaakt door kunstmatige intelligentie (AI) begon burgemeester Michiel van Veen zijn nieuwjaarstoespraak. Volgens de burgemeester is Ai (Artificial Intelligence red.) een ontwikkeling die niet te stoppen is en op veel vlakken winst zal opleveren. Maar het is volgens Van Veen ook iets waar we kritisch naar moeten kijken. Hij zegt:  “Ik geniet van het schrijven van mijn toespraken en columns en het maken van fouten en versprekingen. Dat maakt het ook zo menselijk”

Door het verdwijnen van onder andere de supermarkt valt volgens Van Veen een moment waarop men elkaar in de ogen kan kijken en kan zien hoe het met iemand gaat weg. Ook wordt het lastiger om hulp te vragen wanneer dit nodig is. “De focus in 2024 moet liggen op de verschillende centrumplannen en bouwplannen die moeten bijdragen aan het spreekwoordelijke spek op de botten. Meer inwoners om de leefbaarheid te borgen en om alles wat we binnen de gemeente hebben te behouden”, aldus de burgemeester. “Hiermee willen we een aantrekkelijke woonomgeving zijn en blijven voor de inwoners van de gemeente.”

Met de opvang van 150 asielzoekers uit Ter Apel heeft de gemeente gehoor gegeven aan de nood om deze mensen voor een kortdurende periode op te vangen. Volgens Van Veen is dit goed verlopen zonder problemen. “En met de omgevingswet in het vooruitzicht, werkt de gemeente aan de omgevingsvisie voor Gemert-Bakel. Een plan met daarin de belangrijkste ontwikkelingen voor de toekomst van de gemeente Gemert-Bakel”, aldus de burgemeester.