Desktop

Tablet

Zoek

Opknapbeurt speeltuin ’t Reijakkertje kost méér dan één ton

Opknapbeurt speeltuin ’t Reijakkertje kost méér dan één ton

De ruim dertig jaar oude speeltuin ’t Reijakkertje in Beek en Donk krijgt een opknapbeurt. Voor minimaal één ton komen er nieuwe speeltoestellen, een voetbalveld met kunstgras en een toegankelijk paadje voor mindervaliden. Een speciale werkgroep van buurtbewoners; Wim Snijders, Bert van Gelder en Wim van de Burgt regelde de verbouwing van de vervallen speelplek. Van Gelder: “Het werd gewoon te gevaarlijk voor de kinderen.”

Als de buurtbewoners niet zelf het heft in handen hadden genomen, was ’t Reijakkertje pas in 2027 in aanmerking gekomen voor een grote renovatie. Dankzij hulp van de Rabobank, de gemeente Laarbeek, de werkgroep, Dorpsraad en Stichting Welzijn Ouderen Laarbeek wordt de langverwachte renovatie uitgevoerd. Vorige week maandag begon de opknapbeurt. In de buurt van ’t Reijakkertje zijn de basisscholen de Muldershof en het Klokhuis te vinden. De bijna vijfhonderd leerlingen maken gretig gebruik van het speelveld.

Binnenkort volgt er de officiële opening van ‘t Reijakkertje. Van Gelder: “Het is altijd druk in de speeltuin.” Nu de speeltuin weer up-to-date is, rijst er een ander probleem. Snijders: “Automobilisten komen van de Lieshoutseweg en rijden een sluiproute om files te voorkomen via deze straat. Die verloren tijd schijnt helaas ingehaald te moeten worden.” Een bordje met daarop de waarschuwing dat er spelende kinderen zijn, moet ongelukken voorkomen. Met de renovatie zet ’t Reijakkertje een stap in de goede richting voor een toekomstbestendige speeltuin. Snijders: “Het is ons veldje en we moeten zorgen dat het een mooi veldje blijft.”