Desktop

Tablet

Zoek

Plantenbeurs IVN en de Koppel in Aarle-Rixtel

Plantenbeurs IVN en de Koppel in Aarle-Rixtel

Het IVN en Volkstuinvereniging de Koppel slaan de handen ineen en organiseren samen een Plantenbeurs: ruilen, kopen en verkopen. Dit doen ze op Zaterdag 4 mei bij De Bimd, op het terrein van het IVN in Aarle-Rixtel.

Plantenliefhebbers en moestuin fanatiekelingen hebben elk jaar wel overtollige zaailingen, zaadzakjes die bijna over datum gaan, gedeelde vaste planten en misschien zelfs een grote hoeveelheid stekken van struiken of bomen. Deze willen ze op een kleinschalige manier met elkaar delen en ruilen. Ook zonder planten bent u van harte welkom.

Misschien heb je juist iets niet gezaaid, is er iets mislukt of wil je iets nieuws proberen? Of start je met een nieuwe tuin? Kom dan zeker kijken! Dit kan door middel van ruilen, koop en verkoop tegen kleine bedragen. Deze prijzen zijn door de aanbieder zelf te bepalen en dient als vergoeding voor eventuele potgrond, potjes en verzet werk. Denk daarom ook aan wat kleingeld, er is geen mogelijkheid tot pinnen.

Zaailingen, zaden, bollen/knollen, stekken van houtige planten, kamerplanten zijn allemaal welkom en neem ook vooral geïnteresseerde familie en vrienden mee. Ze willen natuurlijk zo veel mogelijk planten een nieuw thuis geven. Het aanbod van ecologisch opgekweekte planten is hoog aangezien bij beide verenigingen de natuur hoog in het vaandel staat.