Desktop

Tablet

Zoeken

Sparta’25 geeft voorsprong van drie doelpunten weg

Sparta’25 begon voorspoedig uit in Alkmaar tegen de nummer vier Almkerk. Daan van Heinsbergen werd in de 23e minuut neergehaald binnen het strafschopgebied. De gegeven pingel werd koeltjes verzilverd door Freek Schoones. In een gelijk opgaande strijd was het de club uit Beek en Donk die zijn kansen benutte. De keeper van Sparta’25, Bram Werdens, hield zijn doel schoon. Net voor rust deelden de Spartanen een tweede tik uit. Uit een voorzet van Dirk Biemans scoorde aanvoerder Philippe Cleutjens de 0-2. De opsteker vóór rust kreeg een vervolg vlak na rust.

Na enkele minuten spelen in de tweede helft kwamen de Beek en Donkenaren op een 0-3 voorsprong. Cleutjens was wederom de gevierde man met een rake kopbal. Er was dus geen vuiltje aan de lucht en de wedstrijd leek beslist. Almkerk scoorde de 1-3. De blessuretijd naderde en de druk nam toe. Almkerk ging alles of niets spelen en kwam nog tot de 2-3. De scheidsrechter wees kort daarna naar de stip toen er een overtreding werd begaan. Keeper Werdens leek de grote held te worden nadat hij de strafschop keerde en verwerkte tot een corner. Almkerk wist alleen in het laatste moment van de wedstrijd alsnog de 3-3 te scoren. De scheidsrechter floot vervolgens direct af. Sparta’25 schiet met het gelijkspel niet veel op. Het elftal staat net boven de streep op de zevende plek. Na het carnavalsweekend haalt Sparta een wedstrijd in op zondag 18 februari thuis tegen VOAB. De aanvang van de match is om 14 uur.