Desktop

Tablet

Zoeken

MVC lijdt grote nederlaag in zevenklapper tegen SV Lierop

MVC startte slecht aan de hervatting van het seizoen na de winterstop. De voetbaltrots van De Mortel speelde niet op het eigen sportpark De Smagt doordat er bij een eerdere wedstrijd was geruild van sportpark wegens de omstandigheden. In Lierop kreeg het ervan langs van de nummer twee SV Lierop met 0-7. MVC liep achter de feiten aan vanaf de aftrap. De aanvallen van de tegenstander konden de mannen van trainer Han van Rosmalen in de eerste 25 minuten nog tegenhouden.

Lierop kreeg een strafschop om de score te openen. Doelman Jop van der Spek redde de inzet, hij moest weerloos toezien hoe de rebound wel in het net belandde. Lierop liep verder uit op 0-2. De grensrechter van MVC stak zijn vlag omhoog wegens vermeend buitenspel, dat vlagsignaal werd alleen genegeerd door de arbiter. MVC kwam totaal niet in de wedstrijd en kon niet voorkomen dat Lierop naar hartenlust kon aanvallen. Voor rust viel de 0-3. Ook in de tweede helft kon MVC geen vuist maken door met name veel slordigheden in de opbouw. SV Lierop liep uit naar 0-4. Ronald Adriaans redde nog de meubelen door een inzet van de doellijn te halen. Het bleek uitstel van executie voor de Mortelse ploeg. De 0-5, 0-6 en 0-7 vielen nog. Lierop bleek een maatje te groot voor MVC. De geelzwarten staan nu tiende met negen punten na elf wedstrijden. De derby tegen ASV’33 staat op 18 februari op de planning.