Desktop

Tablet

Zoeken

Gemert neemt drie punten mee uit Wijchen

Gemert keerde zondagmiddag met de volle buit terug uit Wijchen. De zwartwitten wonnen met 1-2 na een lastige pot op sportpark De Wijchert van AWC. De Gemertse ploeg van Reinald Boeren voetbalde acht tot tien kansen bij elkaar. De doelman van AWC, Tijn van de Groes, groeide uit tot een ware plaaggeest voor de zwartwitten en voorkwam hoogstpersoonlijk dat Gemert de wedstrijd al vroegtijdig in het slot gooide.

Op het natte, zware natuurgrasveld in Wijchen begon Gemert sterk zonder te scoren. Bij een vloeiende aanval in de 31e minuut leek de voorsprong een feit. Job Michels brak door op rechts, zijn voorzet op Ralf Kemper was op maat, maar Van de Groes ranselde de kopbal van dichtbij met een katachtige reflex uit het doel. De brilstand met de rust werd door de tegenstander AWC verbroken na een klein kwartier in de tweede helft. Boy Visser lobde raak.

VV Gemert pakte ondanks deze mentale dreun de draad op en de schade werd snel hersteld. Bij een afgeslagen bal aarzelde Job Michels niet en bracht beide partijen weer in evenwicht. Na twee grote kansen was het in de 77e minuut toch raak. Noël van Gerven haalde doeltreffend uit en zette zijn ploeg voor het eerst op voorsprong. AWC ging toen aanzetten om in de slotfase een resultaat af te dwingen. Gemert moest dat slotbestand overleven met tien man. Erwin van den Broek kreeg een directe rode kaart voor een harde overtreding op een Wijchense speler. Ook AWC eindigde niet met een elftal, Job van de Groes kreeg een paar minuten later zijn tweede gele kaart. Job Michels kon namens Gemert in de tegenstoot de wedstrijd beslissen. Hij miste echter de dodelijkheid om de 1-3 te scoren. AWC kreeg nog een kans, maar die bal ging voorlangs en uiteindelijk kon het Gemertse kamp dus juichen. De tweede overwinning op rij maakt dat de zwartwitten met een goed gevoel het vrije carnavalsweekeinde tegemoet gaan. De ploeg staat zesde met 33 punten. Gemert speelt komende dinsdag op eigen veld een oefenwedstrijd tegen Mierlo Hout vanaf 20.00 uur. De eerstvolgende competitiewedstrijd is zondag 18 februari thuis tegen UNA.