Desktop

Tablet

Zoek

Sparta’25 redt punt in lastige uitwedstrijd

Sparta’25 wist aan de eerste competitiewedstrijd na de winterstop uit tegen WNC één punt over te houden na een 2-2 gelijkspel. De ploeg onder trainer Jurgen van Wanrooij had een lastige openingsfase waarin ze moeilijk onder de druk van de tegenstander uit kon spelen. Ondanks dat scoorden de groenwitten uit de omschakeling via Rick van Heijnsbergen. De assist kwam op naam van zijn broer Daan. Philippe Cleutjens was dichtbij de 0-2 na een half uur. Hij schoot de bal naast uit een vrije trap van Dirk Biemans.

WNC dacht tot twee keer toe op voorsprong te komen, die doelpunten werden alleen afgekeurd vanwege hands en buitenspel. Ook de lat redde de minimale voorsprong van Sparta’25. Na rust kwam WNC rond de zestigste minuut wel op gelijke hoogte. Doelman Bram Werdens wist daarna een gevaarlijke één-op-één situatie te keren. WNC leek de zege binnen te halen door in de 83e minuut de 2-1 te scoren uit een voorzet. De Spartanen knokten zich in de blessuretijd langszij. Dirk Biemans passeerde de Waardenbrugse doelman om de 2-2 alsnog te scoren. Sparta’25 handhaaft zich door het gelijkspel als achtste in de competitie. Volgende week zaterdag speelt Sparta’25 haar volgende competitiewedstrijd uit tegen Almkerk vanaf 14.30 uur.