Desktop

Tablet

Zoek

Kinderlintjes voor Fleur uit Beek en Donk en Dana uit Mariahout

Kinderlintjes voor Fleur uit Beek en Donk en Dana uit Mariahout

Fleur Raaijmakers uit Beek en Donk en Dana van Hoof uit Mariahout hebben woensdagmorgen 20 december uit handen van burgemeester Frank van der Meijden en jeugdburgemeester Aimee een kinderlintje ontvangen. Fleur laat voor de derde keer haar haren groeien om die te doneren zodat er een pruik van gemaakt kan worden voor kinderen die bijvoorbeeld vanwege kanker hun haren  hebben verloren.  Een pruik geeft hen zo een beter gevoel in een vaak onzekere tijd door de ziekte. Volgens de jury van de Jeugdgemeenteraad is Fleur een ‘echte Laarbeekse held’.

 

 

De andere held is Dana van Hoof uit Mariahout. Ze heeft dit jaar een vriendinnetje in een zwembad gered. Het meisje kwam te dicht bij een zwembadpomp. Ze had moeite om boven water te blijven en Dana heeft haar gered. Haar daad werd omschreven als superstoer en heel geweldig! Een echte heldendaad dat een lintje verdient. Zowel Fleur als Dana werden op school verrast.

(Bij de foto’s: Fleur (grote foto) en Dana werden vanmorgen in respectievelijk Beek en Donk en Mariahout verrast. Bron: Peter de Bruijn)