Desktop

Tablet

Zoeken

VV Handel wint van hekkensluiter en gaat voor nacompetitie

Het ongeslagen VV Handel reisde af naar Overloon om het op te nemen tegen hekkensluiter SSS’18. Met een 1-3 overwinning spaarde de nummer twee de rode lantaarndrager. Het krachtsverschil was vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk te zien. De mannen uit Overloon trokken zich terug op eigen helft en Handel probeerde al combinerend de zaak uit elkaar te rafelen. Het leverde kansen op. Na elf minuten éénrichtingverkeer was het Teun Graat die de ban brak. Na een splijtende pass, dwars door het midden, maakte hij de 0-1. Graat scoorde de 0-2 na een vloeiende tikkie-takka aanval in de 34e minuut.

Daarmee was de koek nog niet op. Luttele minuten later krulde Thijs Fonken een hoekschop richting tweede paal. Tim van Bree, die aan zijn directe bewaker was ontsnapt, knikte keurig de 0-3 binnen. Met ogenschijnlijk geringe inspanning en nul kansen voor de thuisploeg was de buit zo goed als binnen. Het meegereisde blauwwitte publiek maakte zich dan ook op voor een doelpuntrijke tweede helft. Een monsterscore werd het echter niet. SSS’18 had na een persoonlijke fout van Handel de bal binnen een paar tellen vanaf de aftrap in het net liggen. Onder het eerste lentezonnetje was het spel in de tweede helft ondermaats van Handel. Een hand vol kansjes werdt er nog wel bijeen gesprokkeld, maar de echte
overtuiging ontbrak. Trainer Sander Janssen sprak van een bar en broze tweede helft. De drie punten zorgen er wel voor dat Handel in het spoor blijft van de koploper Boekel Sport. Boekel won met 2-0 tegen Olympia’18 door doelpunten van Sten Krol en Arne Bouwmans. Janssen: “Je had met alle respect voor SSS’18 vaker moeten scoren en de nul moeten houden. We gaan minimaal voor nacompetitie in het restant van de competitie.” Met deze ambitie neemt Handel het volgende week op om 14 uur tegen VV Heeswijk in eigen huis op D’n Eikenwal.