Search

Woonzorghuis en woningen bij en in voormalige textielfabriek in Gemert

Woonzorghuis en woningen bij en in voormalige textielfabriek in Gemert

Op het ‘Van den Ackerterrein’ in de gemeente Gemert-Bakel moeten een woonzorghuis voor bijvoorbeeld demente ouderen, sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen worden gebouwd. De gemeente heeft daar afspraken over gemaakt met vastgoedontwikkelaar Vrijborg. De ontwikkelaar wil samen met de familie Van den Acker de industriële uitstraling van de voormalige textielfabriek zoals de schoorsteen en de oude kantoorpanden terug laten komen in het plan. Vrijborg heeft volgens de gemeente een sterke focus op woonzorg- en woningontwikkeling voor senioren.

Hoe het plan er op de tekentafel precies uit gaat zien is nu nog niet bekend. Als de schetsen er zijn wordt de omgeving betrokken in de verdere planvorming. Volgens wethouder Hanneke Coppens, die onder meer wonen in haar portefeuille heeft, is de woningbehoefte in de gemeente Gemert-Bakel nog altijd groot. De komende tien jaar moeten er in de gemeente nog 24 honderd woningen komen voor de eigen bewoners, voor werknemers en voor de regio. Dat moeten dan volgens het college van burgemeester en wethouders vooral betaalbare huur- en koopwoningen zijn. Daarbij is het plan ‘Van den Ackerterrein’ één van de woningbouwprojecten die door de gemeente met prioriteit wordt behandeld.

(Foto: vlnr: Mark Hassink en Tony Koster van Vrijborg en (woon)wethouder Hanneke Coppens bij de voormalige textielfabriek)