Desktop

Tablet

Zoek

ASV’33 wint derby tegen Bavos

ASV’33 won de derby tegen Bavos uit Bakel met 3-0. Het veld was moeilijk bespeelbaar en dat bracht keeper Martijn Verbakel al na twee minuten in de problemen. Een niet al te hard schot kwam recht op hem af, maar schoot door. Desondanks ging de bal via zijn handen net langs het doel.
De derde kans was voor ASV’33 raak. In de 27e minuut legde Stijn Kersjes, na een aanval van ASV’33, de bal vanaf de achterlijn terug op Jeffrey Ket. Die aarzelde geen moment en rondde beheerst af.

Tim Verbakel werd in de veertigste minuut gevloerd in het strafschopgebied. De scheidsrechter beoordeelde dat het geen penalty was. Op slag van rust kwamen de bezoekers uit Bakel bijna op gelijke hoogte. Uit een corner werd de bal echter net naast het doel gekopt. De thuisploeg uit Aarle-Rixtel begon fel aan de tweede helft. Het overwicht van de roodwitten leverde al snel een doelpunt op. Uit een hoekschop kopte Bart Vermeulen keihard raak. Sam Douven was later gevaarlijk uit een vrije trap vanaf 30 meter. De keeper van Bavos tikte die nog net uit de hoek. Een kwartier voor tijd viel de definitieve beslissing. Douven gaf een voorzet die Jeffrey Ket rondde afrondde: 3-0. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. ASV’33 staat nu derde in de competitie, Bavos strijdt tegen degradatie als nummer elf. Op zondag 18 februari speelt ASV ’33 thuis tegen MVC. Als de roodwitten deze wedstrijd winnen hebben ze de eerste periodetitel binnen en is het verzekerd van promotiewedstrijden aan het einde van het seizoen.